Hos oss är du inte ensam.

Hos oss är du inte ensam.

Vi har många års erfarenhet av att möta hemmasittare.


Att vara hemmasittare innebär, som det låter, att man mer eller mindre är socialt isolerad i sitt hem. Ett utanförskap som många mår dåligt av om det pågår under längre tid och som kan vara svårt att bryta på egen hand.

Vi som jobbar på Arena för utveckling har många års erfarenhet av att möta hemmasittare. Vi vet att steget från hemmet till en annan plats kan kännas långt att ta själv. Därför är det viktigt för oss att vara tydlig med – hos oss är du inte ensam.

Vi har mött personer som inte lämnat sitt hem på många år, och vi har tillsammans med dem sett de göra saker de själva inte vågat tro vara möjligt! Genom att skynda långsamt, aldrig ge upp, fortsätta vara nyfikna och hålla det vi lovar så bygger vi tillsammans upp möjligheter.

Tillsammans med dig vill vi förstå vad du tycker om att göra, vad du tycker är roligt, vad känns enkelt och vad tycker du är meningsfullt. Vi gör saker tillsammans och så småningom gör vi saker som du vill göra men inte gör idag.

Vad vill du?


Trygghet är en förutsättning för att utmanas, och att klara av utmaningar leder till utveckling. Vi kartlägger allt som är positivt där du befinner dig. Vi vill förstå vad som är det bästa med att vara hemma och försöker sedan bygga in det i det sammanhanget som du vill till.

Det måste såklart finnas något som är lockande att gå till! Vi har lärt oss om kraften och storheten av spel. Vi vet att om man får göra något som är kul, tryggt och meningsfullt så ökar både motivation, nyfikenhet och mod till att våga testa nya saker, saker som du kanske aldrig testat förut.

Om det inte är spel som du brinner för, är det kanske musik, skapande, träning, djur eller arbete. Härligt, vi har mycket att erbjuda. Men det kan naturligtvis också vara någonting helt annat. Kontakta oss så hittar vi något som passar just dig! Du kan läsa mer om våra verksamhetsinriktningar här.

Hur gör vi?


Se en kort film om vad som har gjort skillnad, vad som är viktigt på riktigt och hur vi gör när vi möter människor där de kan bli mötta.

 

Klippen i filmen är utdrag ur ett långt samtal. Vill Du se och veta mer? Välkommen att kontakta oss!

Börja här: calle.ericsson@arenaforutveckling.se