Vad vill du utvecklas inom?

Vad vill du utvecklas inom?

Vad är egentligen Daglig Verksamhet?


För oss på Arena för Utveckling ska en daglig verksamhet vara en plats där du känner mening, där du trivs och är trygg, där du är med och påverkar och där du utvecklas.

Vi vill veta vad som är meningsfullt för dig och vad du vill göra. Vi frågar dig hur det ska vara för att du ska må bra och utvecklas. Har du redan klart för dig vilka mål du vill arbeta mot? Om inte så tar vi reda på det tillsammans.

Vi vill lära känna dig och vi vill successivt förstå hur vi kan skapa just Din verksamhet TILLSAMMANS med Dig. Vi ger dig några exempel på vad vi har att erbjuda. Vill du något annat – då lyssnar vi självklart på dig!

AFU Daglig verksamhet

Daglig verksamhet för dig


Vi vänder oss till dig som har rätt till Daglig verksamhet enligt LSS. LSS inrymmer flera diagnoser men vi är egentligen inte så mycket för att prata om diagnoser. Vi är mest intresserade av vem du är som människa och vad du vill och önskar. Du kan läsa mer om daglig verksamhet enligt LSS här.

Det vi vet idag är att den psykiska ohälsan ökar hos befolkningen i stort och att den ökar ännu mer hos människor som faller inom ramen för LSS. Vi har lång erfarenhet av att stötta personer som lever med psykisk ohälsa. Vi värdesätter alltid att samverka och samtala, att våga prata om det som är svårt och att finnas som stöd i relation till andra i nätverket. Tillsammans hittar vi verktygen som är användbara och gör skillnad för dig.

Vi vill förstå vilka utmaningar du har och tillsammans hitta olika lösningar och strategier för att förenkla för dig. Men framförallt vill vi tillsammans med dig fokusera på dina resurser och styrkor och bygga vidare på dem, vi vet att det är vägen mot utveckling.

Alldeles oavsett vem du är vill vi erbjuda dig en plats där du får vara den du är.
Blir du nyfiken? Vill du vara en del av Arena för Utveckling – Du är varmt välkommen att höra av dig till oss.

Börja här: ulrica.andersson@arenaforutveckling.se

Våra inriktningar

Jobb

Hos oss har du möjlighet att testa på olika typer av arbeten. Eventuellt är det inte ett lönearbete som du siktar på- du kanske vill arbeta i en ideell organisation och vara med och bidra till något som känns meningsfullt för dig. Det finns många alternativ och du får möta våra jobbcoacher som stöttar dig mot dina mål.

Utbildning

Då vi möter många unga människor är utbildning och studier ofta aktuellt. Det kan handla om att få slutbetyg från grundskolan eller gymnasiet eller ta första steget mot en högre utbildning. Det kan också handla om att lära sig ett nytt språk eller ta en kurs i ett specialintresse.

IT & Programmering

Om du vill lära dig mera om IT, eller kanske lära dig att programmera har du möjlighet att möta en av våra programmerare. Vi skapar bland annat filmer och hemsidor, allt utifrån vilka önskemål som finns.

Spel & Gaming

Den digitala spelbranschen är idag större än film- och musikbranschen tillsammans. Vi förstår att spel är viktigt för många människor idag, av olika anledningar. Vi erbjuder en spelinriktning därför att spel är designade för att vi ska utmanas, växa och klara av utmaningarna. Spel är kul, men spel är också socialt, tryggt och spännande!

Musik & Skapande

Om du vill skapa egen konst har du möjlighet att träffa en konstnär för att bli inspirerad. Eller så kanske du vill sjunga, lära dig ett instrument eller göra egen musik, det kan du göra i vår musikstudio.

Träning & Hälsa

Alla mår gott av fysisk träning, men för många av oss är det ändå svårt att få till det. Vi erbjuder träningsupplägg som passar alla, promenad, crossfit eller yoga – testa med oss. I våra egna lokaler, på ett gym eller ute i naturen.