Vad vill du utvecklas inom?

Vad vill du utvecklas inom?

Vad är egentligen Daglig Verksamhet?


För oss på Arena för Utveckling ska en daglig verksamhet vara en plats där du känner mening, där du trivs och är trygg, där du är med och påverkar och där du utvecklas.

I utformningen av din verksamhet utgår vi ifrån vad som är meningsfullt för dig, vad du vill göra och vilka mål du vill jobba mot. Om du inte har klart för dig vilka dina mål är så tar vi reda på det tillsammans.

Längre ner på den här sidan kan du lyssna på historier från några av våra deltagare, och läsa mer om våra verksamhetsinriktningar. Om du inte hittar det du söker, eller vill göra någonting annat så lyssnar vi självklart på dig. Vi vill skapa din verksamhet TILLSAMMANS med dig.

Hör våra deltagare berätta om just deras verksamhet

tillsammans kan vi bättre

Arena för Utvecklings verksamhetsinriktningar

Arena för Utveckling har idag sju inriktningar inom vår dagliga verksamhet (jobb, utbildning, IT & programmering, Spel & Gaming, Musik & Skapande, Träning & Hälsa samt Djur & Natur). I utformningen av just din verksamhet utgör dessa inriktningar en startpunkt för att identifiera och konkretisera dina mål och ambitioner. Vi kommer sedan alltid att anpassa verksamheten efter dig och dina specifika behov. 

Jobb

Har du ett mål om komma ut i jobb eller praktik? Våra medarbetare med kompetens inom "Supported employment", och "Individual placement and support" erbjuder dig ett personligt stöd i processen att söka jobb eller praktikplats. Stödet är baserat på var du befinner dig i livet, dina intressen, önskemål och förutsättningar. Med utgångspunkt från vad du vill lära dig och utvecklas inom, söker vi en arbetsplats som matchar dina behov och förutsättningar.

Utbildning

Finns det någonting som du är intresserad av att lära dig mer om? Kanske är det så att du har ett betyg från grundskolan du vill förändra, en kurs du vill gå eller ett ämne som intresserar dig stort. Inom ramen för vår utbildningsinriktning kan vi tillsammans dig skräddarsy en personlig plan för dina studier. Vi erbjuder ett personligt stöd och ett sammanhang där du kan läsa och arbeta med en studieplan anpassad för dig och i ditt tempo.

IT & Programmering

Vill du lära dig mer om IT och/ eller programmering? Vår IT- och programmeringsinriktning drivs av coacher som också är programmerare. Vi jobbar med programmering i olika språk och program, där vi bland annat bygger hemsidor och skapar spel. Innehållet i verksamheten helt är individanpassat baserat på dina intressen och målsättningar- och det krävs inga förkunskaper.

Spel & Gaming

Vi har ett stort utbud av brädspel, rollspel, datorspel, tv-spel och kortspel. Att spela är ett stort intresse för många av våra deltagare och coacher. Spel i olika former kan ofta vara en bra startpunkt som senare kan leda mot ett arbete eller skapa ett socialt sammanhang tillsammans med andra. Utöver själva spelen i sig arbetar vi även med att bygga upp egna spelvärldar, och karaktärer med hjälp av vår 3D printer. Vi har grupper varje dag i veckan både för- och eftermiddag.

Musik & Skapande

Alla våra enheter har en musikstudio där du kan skapa din egen musik, sjunga in texter, spela instrument och mycket mer. Vi har coacher som även är kompetenta musiker som kan stötta dig i att nå just dina mål.

Om du intresserad av andra former av kreativt skapande har du möjlighet att göra det hos oss inom flera olika hantverksområden. Alla våra enheter har rum för skapande av olika slag. Dina drömmar skapar förutsättningar för oss att erbjuda det du vill lära dig mer om.

Träning & Hälsa

Vi strävar efter att alla ska få möjligheten att må så bra som det bara går, både fysiskt och psykiskt. Därför erbjuder vi flera olika träningsformer och kurser för dig som vill lära dig mer. Idag tränar vi bland annat på gym, simmar, spelar badminton, promenerar, spelar innebandy och kör yoga. Om du har förslag eller önskemål på någon annan form av träning vill vi gärna höra mer, och se om vi kan börja även med det.

Djur & natur

Att vistas ute i naturen och även bland djur är för många väldigt bra för måendet och hälsan. På Arena för utveckling har du möjligheten att arbeta i stall, rida, gå promenader i skogen, bada och testa på friluftslivet. Vi anordnar kurser inom trädgård och odling med en trädgårdsmästare som lärare.

daglig verksamhet för dig

Vi finns för dig som har rätt till Daglig verksamhet enligt LSS

Arena för utveckling är valbar utförare inom daglig verksamhet i ett flertal kommuner (se lista nedan). Om du är intresserad av att läsa mer om daglig verksamhet, finns det mycket bra information på socialstyrelsens hemsida.

  • Danderyd
  • Haninge
  • Huddinge
  • Järfälla
  • Nacka

  • Sollentuna
  • Solna
  • Stockholm
  • Tyresö
  • Täby

Vill du komma i kontakt med oss - klicka här